Σεμινάρια-Εκπαίδευση

Σεμινάρια & εκπαίδευση

η εκπαίδευση χωρίζεται σε δύο κύκλους:
Basic Aqua Therapy
Εισαγωγή στην Υδροθεραπεία με την εμπειρία της συμμετοχής στο Basic Aqua Therapy Work shop. Διήμερη εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας και ανθρωπιστικών επιστημών, σχετική με την θεραπεία στο νερό και την εισαγωγή της εφαρμογής της μεθόδου Bad Ragaz Ring Method. Eισηγήτρια-Εκπαιδεύτρια : Δρ. Κοτζαμανίδου Μαριάννα PE-PT- MSc IATF Member Basic Aqua Therapy workshop: Η επιτυχημένη παρακολούθηση της διήμερης εκπαίδευσης οδηγεί στην ολοκλήρωση της πιστοποίησης μεθόδου Bad Ragaz Ring Method.
Bad Ragaz Ring Method-International Aquatic Therapy Faculty Switzerland-IATF

Η μέθοδος Bad Ragaz Ring Method , είναι η μέθοδος νευρομυϊκής επανεκπαίδευσης στο νερό. Αποτελεί ενεργητική μέθοδο επανεκπαίδευση νευρολογικών και μυοσκελετικών ασθενών. Η έκκεντρη μυϊκή προπόνηση στο νερό αποτελεί μέρος και αθλητικής αποκατάστασης στο νερό. Τη μέθοδο χαρακτηρίζει η χρήση εξοπλισμού άνωσης στην αυχενική, οσφυϊκή μοίρα και στο ύψος της ποδοκνημικής άρθρωσης.

Η μέθοδος Bad Ragaz Ring Method, μέθοδος practice evidence based method. Διδάσκεται μόνο από τους καθηγητές του International Aquatic Therapy Faculty IATF -Switzwerland. Εφαρμόζεται μόνο απο τους πιστοποιημένους επαγγελματίες υγείας. Oποιαδήποτε αναφορά-χρήση του σήματος και του ονόματος της μεθόδου γίνεται MONO από τους εκπροσώπους και ΜΟΝΟ του ΙATF. Απαγορέυεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή και διαδασκαλία της μεθόδου (Registration number No 008245102).

Clinical Ai Chi-International Aquatic Therapy Faculty Switzerland-IATF

Η μέθοδος Clinical Ai Chi είναι η εφαρμογή του γνωστού Ai Chi katas και συμπεριλαμβάνεται στην κλινική συλλογιστική που της Φυσικοθεραπείας.
Παραδείγματα είναι:

  • εστιάζοντας στην επίτευξη μικρή βάση στήριξης σε διάφορα kata's
  • διευκόλυνση των στρατηγικών βάδισης ισχίου σε ασθενείς με π.χ. προβλήματα στα κάτω άκρα
  • Βελτίωση της στατικής και δυναμικής ισορροπίας ασθενών με Parkinson
Αqua Pilates Dynafloat,BECO Aqua College Spain

Η μέθοδος Αqua Pilates Dynafloat στηρίζεται στη βασική φιλοσοφία του Pilates, στην εφαρμογή του στο υδάτινο περιβάλλον με τη χρήση του εξοπλισμού Beco Dynafloat . Το Aqua Pilates αποτελεί τη μέθοδο άσκησης και θεραπείας στο νερό βασισμένη στις αρχές του Pilates, χρησιμοποιώντας την αντίσταση του νερού με στόχο τη βελτίωση του εύρους κίνησης και την σταθεροποιήση του κορμού. Δημιουργός και εκπαιδευτής της μεθόδου Aqua Pilates Dynafloat είναι ο καθηγητής Mariano Solier και εκπροσωπεί το Beco Aqua College Spain.

Αqua Fitness Instructor, BECO Aqua College

H άσκηση στο νερό, η υδρογυμναστική είναι ιδανικός τρόπος άσκησης και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης. Οι φυσικές ιδιότητες του νερού ενισχύουν και υποστηρίζουν την κίνηση. Η εκπαίδευση Aqua Fitness στοχεύει τόσο στη θεωρητική όσο και στην πρακτική εκπαίδευση των μελλοντικών εκπαιδευτών Υδρογυμναστικής - Aqua Fitness στην χρήση των φυσικών ιδιοτήτων με στόχο την ενδυνάμωση όλου του σώματος, την βελτίωση εύρους κίνησης, ιδιοδεκτικότητας και καρδιοαναπνευστικής αντοχής. Το πρόγραμμα του Beco aqua college προσφέρει εκπαίδευση στον εξειδικευμένο εξοπλισμό: BEtomic-BEnamic-BEflex-BElegx-BEbelt-DynaPad-DynaFloat-ExerBall-nordicJet-PowerStick-AquaTwin-AquaDisc. H εκπαίδευση περιλαμβάνει άσκηση σε βάθος νερού 1.30μ εως 1.70μ.

Αqua Lymphatic Therapy

Η θεραπεία του Λεμφοιδήματος στο νερό, βασίζεται στις αρχές του προγράμματος ασκήσεων Casley-Smith που εφαρμόζεται σε ασθενείς με Λεμφοίδημα. Η μέθοδος ενισχύει την θεραπεία του Λεμφοιδήματος συνδυάζοντας την ανατομία του λεμφικού συστήματος και της φυσιολογίας παράλληλα με την εμβύθιση του σώματος στο νερό. Δημιουργός της μεθόδου Dorit Tidhar.

BEboard Floating fitness, BECO Aqua Collge

Γιόγκα, Πιλάτες και Λειτουργική προπόνηση στο νερό! Το BEboard προσφέρει μια εντελώς νέα εμπειρία άσκησης. Το νερό ως ένα δυναμικό περιβάλλον παρέχει τις βέλτιστες συνθήκες για τη βελτίωση της κιναισθησίας, της ιδιοδεκτικότητας και του νευρομυϊκού ελέγχου. Με το BEboard πετυχαίνεται καλύτερη μυϊκή ενεργοποίηση και την πρόληψη των τραυματισμών. Εκπαιδευτείτε στα νέα προγράμματα του BECO Aqua College Yoga BEboard-Pilates BEboard και Cardio work out BEboard.

Όλες οι δραστηριότητες της All About Aquatics™ είναι σύμφωνες με τους κανονισμούς και τις κατευθυντήριες οδηγίες της International Aquatic Therapy Faculty (ΙΑΤF) και του BECO Αqua College.