Βασίλειος Πανουτσακόπουλος

Ο Βασίλειος Πανουτσακόπουλος είναι πτυχιούχος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με ειδικότητα στους δρόμους Κλασικού Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ., 1998). Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Προπονητική Ομαδικών Αθλημάτων (Δ.Π.Μ.Σ. Τ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ., 2002) και Διδακτορικό Δίπλωμα στο ερευνητικό πεδίο της Βιοκινητικής (Π.Μ.Σ. Τ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ., 2014). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και της Επιτροπής Ερευνών Α.Π.Θ. Ακόμα, είναι Βοηθός Φυσικοθεραπευτή (Ι.Ε.Κ ΘΕΡΜΗΣ) και πιστοποιημένος σε δεξιότητες υδροκινησιοθεραπείας και θεραπευτικής άσκησης στο νερό (Ι.A.T.F., 2014-2016).

Έχει διδάξει στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ. ως αποσπασμένος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής τα μαθήματα Διδακτική Κλασικού Αθλητισμού 1 & 2, Διδακτική Καλαθοσφαίρισης 1, Μπέιζμπολ-Σόφτμπολ και τις Εργαστηριακές Ασκήσεις στα πλαίσια των μαθημάτων Βιοκινητική και Βιοκινητική Αξιολόγηση της Αθλητικής Απόδοσης. Επίσης, έχει διδάξει σε Σχολές Προπονητών Β’ και Γ’ κατηγορίας της Γ.Γ.Α. και έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις και ομιλίες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιστημονικά σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα. Έχει συγγράψει πέντε μονογραφίες και ένα βιβλίο, ενώ ερευνητικές εργασίες με τη συμμετοχή του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Για τις ακαδημαϊκές και επιστημονικές του επιδόσεις έχει βραβευθεί από το Ίδρυμα «Ι. Λάτσης» (1994), το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.: 1996, 1997, 1998), την Παγκόσμια Ένωση Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού (I.T.F.C.A.: 2004), την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού (Ε.Α.Α.: 2010, 2014), το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (2012), καθώς και από διάφορες επιστημονικές εταιρείες.

Υπήρξε αθλητής δρόμων ημιαντοχής στον Α.Σ. «Κόροιβος» Αμαλιάδας (1987-1995), στον Α.Σ. «Άρης» Θεσσαλονίκης (1995-2000) και στην Πανεπιστημιακή Ομάδα Κλασικού Αθλητισμού Α.Π.Θ. (1996-1998). Η προπονητική του εμπειρία αφορά κυρίως αθλητές και αθλήτριες αναπτυξιακών ηλικιών στο σόφτμπολ, την αντισφαίριση και την καλαθοσφαίριση.